WERKNEMERSPORTAAL

Software voor een volledig verzuim- en vitaliteitsmanagement

Voor werknemers is het steeds belangrijker bewust te zijn van de gevolgen van verzuim en duurzame inzetbaarheid. Door veranderende wetgeving wordt het vangnet voor een werknemer steeds kleiner. Het is van belang dat de werknemer zelf regie pakt voor zijn verzuimproces en duurzame inzetbaarheid. Oftewel verantwoordelijkheid toont voor zijn eigen Ik-BV. 

Om dit proces te ondersteunen is het BISdoss-werknemersportaal ontwikkelt. Het BISdoss-werknemersportaal is een persoonlijke online applicatie waarmee de werknemer altijd en overal toegang heeft tot zijn verzuim(geschiedenis) en kan communiceren met zijn/haar bedrijfsarts. 

SPREEKUREN

Via het werknemersportaal heeft de werknemer inzicht in documentatie vanuit de Verzuim- of Arbo-begeleider.
Uitnodigingen voor spreekuren worden hier geplaatst en ook terugkoppelingen vanuit het spreekuur. 

Bij preventieve spreekuren mag een terugkoppeling op grond van de AVG enkel worden doorgezet naar de werkgever, na akkoord van de werknemer zelf. Via het systeem kan de werknemer deze stap accorderen. 

INZICHT IN BELASTBAARHEID

Middels gerichte vragenlijsten welke de werknemer tijdens een verzuimperiode kan invullen krijgt de werknemer inzicht in zijn belastbaarheid. 

De werknemer krijgt de uitslag te zien welke naar de bedrijfsarts wordt gestuurd en kan hiermee zelf ook zien hoe zijn/haar belastbaarheid over de tijd is veranderd. 

Een uitstekende manier om als werknemer zelf de verantwoordelijkheid voor het proces te pakken. 

COMMUNICATIE

Snelle communicatie met de bedrijfsarts is, in een ingewikkeld proces als ziekte, van belang. Door een specifieke communicatie tool kan de werknemer snel berichten naar de bedrijfsarts versturen. 

De werknemer bepaalt hierbij zelf welke informatie wordt doorgestuurd naar de bedrijfsarts. 

24/7 TOEGANG

Werknemers hebben 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot het portaal. Ook is het beschikbaar op verschillende devices. Handig om een verzuimgesprek met een leidinggevende te kunnen voorbereiden.

PRIVACY EN DATAVERWERKING

Voor het werknemersportaal worden de hoogste standaarden in privacy en dataveiligheid gehanteerd. Hierbij gaan wij verder dan de wettelijke standaarden. Wij zijn immers van mening dat gegevens van werknemers altijd met de uiterste zorgvuldigheid dienen te worden behandeld. De AVG is hiervoor het uitgangspunt. Lees hierover meer in het privacy regelement van JJC. B.V.